Natural Face Lifting

Natural Face Lifting is een specialistische massagemethode voor het gelaat, hals en decolleté. Al deze technieken vinden hun oorsprong in de fysiotherapie, met als doel celvernieuwing, huidverbetering en gelaatsverjonging. Door middel van manuele massagetechnieken wordt het gelaat op een holistische manier benaderd. Er wordt niet alleen op het bindweefsel gewerkt, maar ook op het pees-en spierweefsel, botweefsel, het bloedvatenstelsel, het zenuwstelsel en het lymfesysteem. 

De veroudering van ons gezicht wordt niet alleen bepaald door rimpelvorming, maar ook vooral door de verandering van onze contouren. Denk aan de hangende oogleden, een uitgesproken neus-lippenplooi, onderkin of hangende wangen. De oorzaak hiervan is het verlies aan basis spierspanning (de spiertonus) van deze gezichtsspieren. Door middel van diepe en krachtige technieken wordt deze spiertonus verhoogd, waardoor de gezichtsspieren weer sterker worden, met als resultaat een liftend effect in het gelaat en meer contourvorming.  

Ook verliezen we bij het ouder worden aan botsterkte. Door hier een vibrerende druk op uit te voeren ontstaat er een verhoogde stabiliteit, vastheid en botaanmaak.

Boven het spier en botweefsel bevindt zich eerst het onderhuids bindweefsel, wat voornamelijk uit vetcellen bestaat en dient als steunweefsel. Daar bovenop grenst de lederhuid, hier begeven zich de zogenaamde fibroblasten, deze zijn de belangrijkste cellen van deze bindweefsellaag en zijn verantwoordelijk voor oa. de vorming van collageen, elastine en proteoglycanen. 

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en is héél sterk. Dit zorgt ervoor dat het bindweefsel bij elkaar blijft, en dus zijn vorm behoudt. 

Elastine is een hele rekbare vezel die ervoor zorgt dat het weefsel na een belasting weer terug kan veren en dus een grote rol speelt in vormherstel. 

Proteoglycanen zijn verbindingsstoffen in het bindweefsel en fungeren als schokdemper. Dit doen ze door water aan zich te binden, en zo ruimte in te nemen zodat het collageenweefsel in balans blijft. Fibroblasten zijn dus van groot belang voor het bindweefsel, zodat deze zijn verstevigende, beschermende en verbindende functie behoudt!

Naarmate we ouder worden verslappen niet alleen onze gezichtsspieren, maar neemt ook de celdeling af. Dit betekent dus ook dat de fibroblasten minder productief worden. Dit uit zich in het gelaat door middel van fijne lijntjes en rimpels, een slapper wordende huid en vochtverlies.

Maar gelukkig kunnen we naast spierversterkende technieken ook het bindweefsel trainen! 

Het is algemeen bekend dat door intensieve training spieren sterker worden, maar bindweefsel gehoorzaamt ook aan deze biologische regel. Bindweefsel is er namelijk van nature op getraind om ‘klappen’ op te vangen, en hierop te reageren door daar waar het nodig is nieuw weefsel te produceren. Met bindweefselmassage kunnen we hier prachtig op inspelen. Door verschillende bindweefselgrepen worden de fibroblasten geactiveerd, hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine bevorderd, waardoor er minder snel nieuwe rimpels zullen ontstaan en huidige rimpels minder diep worden. De huid krijgt zijn stevigheid weer meer terug, en oogt gezonder door een mooie doorbloeding en frisse uitstraling. 

Natural Face Lifting is een prachtige, volledige natuurlijke behandeling, waarbij wordt gewerkt aan de versteviging, lifting en algehele conditie van de huid. Dit zonder plastische chirurgie of inspuitingen!

Wilt u het resultaat van een behandeling langer vasthouden? Dan adviseer ik u om een kuur te volgen, waar verschillende mogelijkheden in zijn. Afhankelijk van uw wensen en de conditie van de huid, stellen we een persoonlijk behandelplan op.